En ny dag gror

Igår lämnades tjänstledighetsansökan in. Det kändes inte konstigt alls, bara en naturlig följd av senaste tidens uppvaknande. För inte så länge sedan gick jag in i någon slags livskris. Jag var nere i dyn och brottades med mig själv. I samma veva kom det bara till mig att det är lärare jag borde vara. Så till hösten lämnar jag ingenjörsyrket efter 15 år i olika positioner för att börja en omskolning till lärare.

Jag ser det som ett hedersuppdrag att få möjlighet att undervisa ungdomar. Min främsta drivkraft är inte att lära ut faktakunskaper utan att vara en lysande fyr och hjälpande hand i en stundtals hård värld med en massa normer. Dessutom vill jag vara en motvikt till teknikutvecklingen där vi allt högre utsträckning avhumaniserar oss själva och kommunicerar via maskiner.

Min största skräck är att sitta på ålderdomshemmet och ångra att jag inte vågat prova. Einstein sade: ”Nothing happens until something moves”. Ärligt talat, hur fel kan det bli? Så gör det stora släppet! Skit i normer och vad andra ska tycka. Lyssna på ditt hjärta. Innerst inne vill du en massa saker. Ska du sitta på ålderdomshemmet och ångra att du inte tog steget?

Tack för att du lyssnar!

4 reaktioner på “En ny dag gror

  1. Fantastisk bra initiativ Christian. Jag ser fram emot att se vart denna blogg tar vägen. Lycka till på din nya resa.
    Kram Krister

  2. Stort lycka till Christian! Härligt att du vågar följa ditt hjärta och fånga den här möjligheten. Men jag kommer att sakna dig på jobbet. Hälsar Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.