Reda sig själv

Idag lade jag på sommardäcken på bilen vilket är ett säkert vårtecken. Jag kan inte säga att jobbet i sig är särskilt roligt. Vill man inte göra det själv finns det gott om firmor som löser uppgiften utan någon dramatisk kostnad. Dock finns något som gör att det känns bra och att jag känner mig stolt över att göra jobbet själv. Jag tror det handlar om att reda sig själv helt enkelt.

Samhället präglas i allt större utsträckning av konsumtion, både gällande varor och tjänster. Vi är inte lika benägna längre att själva vara mångfixare. Någon annan kan så lätt stå för lösningen mot en kostnad samtidigt som ingen tid dräneras från det vi anser vara viktigt. I detta ligger också lättheten att välja att köpa nytt istället för att reparera och hålla igång det gamla.

Städhjälp erbjuds av en mängd firmor och dessutom subventionerar staten kostnaden. Jag gissar att motiven för att anlita städhjälp kan vara en situation där karriären tar stort utrymme eller helt sonika p.g.a. att det är tråkigt att städa. Istället för att jobba ihop pengar som sedan konsumeras i samma takt finns dock alltid alternativet att dra ner på yrkeslivet och istället utföra arbetet / städningen själv. Ytterst få tycker det är kul att städa men livet behöver ha vissa inslag av den här typen för att människan ska kunna uppskatta andra stunder. Vissa saker hör till att vara människa och sin egen skit ska man ta hand om själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.