Traditioner

I helgen var Oskar, Andreas (min bror), Morgan och jag på golfresa till Öland och Kalmar. Varje år i maj strålar vi samman någonstans en helg för att dra igång golfsäsongen. Förutom två rundor golf blir det god mat och dryck (gränsfall till mycket denna gång…) samt trevliga samtal om ditten och datten, inklusive en del nostalgitrippar.

Alla behöver vi den här typen av oas att se fram emot och leva ut i som balans till många återkommande inslag i livet. Även om vi bettar lite kopplat till golfen så är resultatet, och kvaliteten på själva golfspelandet, av mindre betydelse. Det märks att vi sätter stort värde på denna tradition.

Traditioner kan också vara av typen plikt utan riktig glädje och då är det givetvis inte bra. Det kan vara svårt att bryta sådana mönster fastän man innerst inne vill göra något annat eller vara någon annanstans. Då gäller det att våga ta steget och eventuellt bli betraktad som annorlunda. På andra sidan brukar något okänt men blomstrande vänta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.