Bara vara

Det är långhelg för många av oss och vädret är så somrigt det kan vara i det här landet. Det är härligt att ta dagen som den kommer, utan planer, och göra diverse grejer som faller en in. Som t.ex att dricka kaffe i tid och otid. Eller gå barfota i trädgården och dona lite.

Varför har vi så svårt att bara vara? Varför måste någonting ske hela tiden? Ständigt på språng och på jakt. Aktiviteter planeras och visas sedan upp i sociala medier, precis som att någon poängjakt pågår. Att hela tiden vara upptagen är en följd av den ständiga tävlan i den västerländska kulturen, men kan också vara ett sätt att slippa möta sina demoner genom att stoppa huvudet i sanden.

Vid den här tiden på året brukar grillhetsen komma. Jag har ingenting emot att grilla om det är vad man verkligen vill. Men om det grillas för att alla andra gör det, eller för att normen är sådan, då är vi tokigt ute.

Ta det lugnt och ta dagen som den kommer! Det är inte de som samlar flest poäng som brukar vara de mest välmående på sikt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.