In i hetluften

Så har då läget klarnat gällande min stundande lärarbana. Det blir alternativet via Teach for Sweden. Redan i höst kommer jag börja min anställning vid Rolfstorps skola (1,5 mil utanför Varberg), i form av en Ma/NO-tjänst på högstadiet, vilket känns riktigt bra.

Upplägget är att jag jobbar fyra dagar i veckan och studerar en variant på Kompletterande pedagogisk utbildning en dag i veckan. Tjänsten är en visstidsanställning på två år och därefter erhåller jag en lärarlegitimation i mina ämnen som jag har med mig sedan civilingenjörsutbildningen.

Att direkt ge sig in i hetluften, med stöd av erfarna kollegor, är nog bästa sättet att komma in i lärarrollen. Eftersom upplägget innefattar lön så möjliggör det också att fler kan skola om sig mitt i livet.

Den nya rollen som stundar är något som lockar men som också får det att pirra i kroppen. Det känns friskt och kom ihåg att vi aldrig får sluta utmana oss själva, oavsett hur gamla vi är. Vi behöver lämna de upptrampade stigarna och ge oss av in i skogen utan att veta vad som väntar. Ovissheten skrämmer oss men vissheten kväver oss. Den som vågar kommer att springa på något blomstrande. Jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.