Framgång

Vi drivs av att bli framgångsrika genom att tävla. Man ska tjäna mycket pengar, ha en extraordinär titel, resa åt alla håll och kanter, ha en stor umgängeskrets, snygg man/fru, duktiga barn etc. Det blir ett ekorrhjul med en checklista att gå igenom. Man kan fråga sig vad det högre syftet är och för vem man lever.

Einstein sade: Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. Vad är skillnaden? Jo, vad händer med den förstnämnda personen om denne förlorar sina pengar eller sin titel? Identiteten bygger på vad man har. För den sistnämnda personen däremot finns en genuin och solid bas i vem man är som ingen kan ta ifrån en.

Försök att inte ryckas med i det ytliga spektaklet utan stå för de goda bestående värdena i livet. Osjälviskhet och omtanke för andra samt att leva ut sitt innersta jag istället för att formas av andras villkor eller normen i samhället är en bra utgångspunkt. Om man inte kan se sig själv i spegeln varje kväll när man borstar tänderna är det dags att göra förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.