Jordgubbsplockning

Idag var det jordgubbsplockning i Munkagård tillsammans med Mikael och våra respektive barn. Regnet gjorde ett kortare besök så det blev regnkläder och gummistövlar på. Det fanns fyra olika jordgubbssorter, det var bara att välja och sedan ut och skövla i raderna.

Det blev en stund att umgås och lära känna varandra lite bättre. Barnen glimrade och stortrivdes. Att få kämpa lite för det goda gör att det smakar ännu bättre. Dessutom fanns ingen surfplatta så långt ögat kunde nå…

Barnen pladdrade på om vad jordgubbarna skulle användas till. Det kändes som ett genuint ögonblick som inte har förändrats mellan 1970-tal och nu. Reflektionen är att man kan planera jorden-runt-resor för en halv förmögenhet men de äkta och genuina minnena brukar ändå bli den där ”enkla” och spontana fisketuren eller bärplockningen. Något att tänka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.