Fångenskap

Nyss hemkommen från en tripp till huvudstaden. 32 grader var svettigt, särskilt eftersom det blev en hel del promenerande i solskenet. Det blev besök på Skansen, Gröna Lund samt Naturhistoriska och Kosmonova.

Gröna Lund har ett fantastiskt läge vid vattenkanten och är helt enkelt trevligt att besöka. Liseberg har en något annorlunda profil med state-of-the-art-åkattraktioner. Kosmonova är storbildsbio inuti en glob vilket ger en fascinerande upplevelse och lockar folk i alla åldrar medan Naturhistoriska faktiskt visade sig intressera barnen mer än förväntat för att vara ett museum…

Skansen är delvis en djurpark och till en början fascinerades jag av att se alla dessa djur från den fantastiska planet vi lever på. Sedan började tankarna komma avseende fångenskap. En känsla av olust spred sig i kroppen. Djuren lever på minimala ytor jämfört med hur de har det i sitt naturliga och vilda liv. Allt detta för att uppfylla människans egoistiska behov av underhållning. Tänk att själv leva i husarrest resten av livet och med folk som dagligen kommer och kikar in genom fönstren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.