Sommarinstitut

Imorgon beger jag mig till Stensund folkhögskola utanför Trosa som i sin tur ligger en knapp timme söder om Stockholm. Som del av Teach for Sweden-konceptet kommer jag vara där på ett s.k. sommarinstitut i nästan två veckor som förberedelse inför lärarrollen. Om en månad börjar ju höstterminen och därmed också en ny fas i livet.

Jag har från början känt till att dessa två veckor under sommaren skulle vigas åt förberedelser. Tidigare kändes det tungt att behöva åka iväg två veckor på semestern samtidigt som jag insåg värdet i det. Nu känns det helt OK och jag inser än mer värdet i att komma så förberedd det går till klassrummet. Ett sådant här event är en möjlighet att vidga sina vyer.

Samtliga antagna till Teach for Sweden (ca 70 gissar jag) kommer att vara där och på olika sätt kommer vi att fortbildas och tränas inför den nya situationen till hösten. Jag tror att det här är ett typexempel på att saker och ting blir vad man gör dem till. Inställningen betyder allt. Är det ett hinder som bara ska passeras eller är det en unik möjlighet att lära sig om lärande och lära känna nya människor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.