Rädsla, dröm och viktigt

Sommarinstitutet fortsätter och idag var det dags för testlektion 2. Idén var att ta tillvara på återkopplingen från testlektion 1 och göra lite justeringar. Eleverna utgörs av oss själva med tilldelade beteenden. I övrigt har vi efter ett dygns ledighet i helgen fortsatt med att lära oss mer om vad lärare står inför för svårigheter, hur lärande fungerar samt övat på hur planering kan se ut på lång och kort sikt. Vi har också diskuterat diverse ordningsfrågor i klassrummet och arbetsmiljöfrågor.

Dagen vi anlände till sommarinstitutet fick vi svara på vad som är en rädsla, en dröm och något som är viktigt för oss. För mig är en rädsla att sitta på ålderdomshemmet och ångra att jag inte vågade. En dröm är att fler ska följa sitt hjärta och inte sin hjärna. Viktigt för mig är att med frihet följer ansvar.

Igår fick vi i uppgift att reflektera kring motsvarande frågor men avseende första året som lärare. För mig är en rädsla att det ska bli för mycket med den nya rollen som lärare i kombination med studier. En dröm är en harmonisk klass där alla blomstrar. Viktigt för mig är mentorskapet.

Jag tror att många av oss borde stanna upp och reflektera kring dessa frågor, företrädesvis utan att blanda in den ekonomiska statusen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.