Det är igång

Så har då arbetet som lärare dragit igång. Visserligen börjar inte eleverna förrän på måndag men innan dess är det tusen saker som ska falla på plats och det löser sig inte av sig självt… De två första arbetsdagarna har inte varit någon mjukstart, men att kastas in i hetluften är ofta bästa vägen framåt.

Då jag är kontaktlärare/mentor för en sjundeklassare är det mycket praktiskt att ordna inför deras första dag på en ny skola. Därutöver ska jag själv komma in alla system, rutiner och datorer… Sist men inte minst kommer lektionerna dra igång med full fart på en gång nästa vecka. Således behöver en hel del planering ske på både årsskala, närmsta kvartalet och de första enskilda lektionerna.

Jag kommer att undervisa i NO (fysik, kemi och biologi), teknik och matematik. Att det kommer bli ett hektiskt första år är nog bara förnamnet. Jag tror jag bara fått en försmak i hur många strängar på sin lyra som en lärare behöver ha. Det känns redan som att min farhåga gällande att inte hinna med kommer att vara aktuell hela tiden. Samtidigt är det här på riktigt, det är inte något pappersvändande bakom en skärm, och pulsen är just nu aningen förhöjd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.