Områdesfest

Idag är det områdesfest. Området i det här fallet utgörs i princip av en enda gata och några kringliggande hus. Traditionen innebär att tre hushåll varje år håller i festen med hjälp av ett stort partytält som samfällighetsföreningen köpt in. Det brukar bli en del lekar, mat och dryck samt förstås en massa prat om ditten och datten. Fördelen är att man träffar de som bor längre bort på gatan och inte bara de närmaste som brukar vara fallet.

Oftast har det varit ett festtema, i år är det sagofigurer. Jag lånade en Luigikostym av kompisen Björn. När jag var liten spelades en hel del Nintendo och Super Mario Bros var en av favoriterna. Är det en sagofigur? Nja, men ibland får man skarva lite…

I en tid där vi i allt högre utsträckning isolerar oss, blir individuella och ska fram till toppen i lön, titel och popularitet genom själviska armbågar är det viktigare än någonsin att bygga samhälle och bidra till vi-känsla framför jag-känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.