Management by Heart

30 november startade Management by Heart ute på landsbygden i Skåne. Epitetet ledarskapsutbildning används men det är bredare än så, det är snarare en utbildning i humanism. Dessvärre kan jag inte beskriva det närmare än så. Det går helt enkelt inte klä det i ord. Inte heller går det att beskriva den ”andlige” ledaren Bengt och hans betydelse för många och åter många av oss.

Upplägget är fem tvådagarsträffar med ca två månaders mellanrum. Deltagarna representerar olika företag men den delen var aldrig särskilt intressant för mig. Jag såg istället bara människor och det blev kusligt snabbt en öppenhjärtlig miljö. Det är uppenbart att det finns ett uppdämt behov därute att (våga) vara en levande människa och inte en robot.

Inför första träffen hade någonting börjat bubbla i mig på ett sätt som jag inte upplevt tidigare. När vi sedan träffades i den unika miljön som uppstår så bara vällde känslorna fram. Jag var nere i dyn och brottades med mig själv. Därefter har jag sakta rest mig och en av konsekvenserna av ”uppvaknandet” är lärarrollen som jag nu gått in i.

I fredags skildes vi åt. Fler än jag har påbörjat någonting som vi inte vet var det slutar. Det enda som är säkert är att den här tiden tillsammans har gjort intryck och skapat avtryck. Så många härliga människor som man fått träffa och minnen för livet som skapats. Nätverk har bildats och en fortsättning kommer det att bli.

Under denna tid gjorde jag en enda anteckning: ”Det finns bara en väg, känner du rädsla finns det tusen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.