Globalisering

Globalisering har varit ett modeord länge. Innebörden kan vara både det ena och det andra. För många är det ett ekonomisk process som ofta finns på politikers agenda.

Som del av globaliseringen äter vi mat från stora delar av världen. Dessvärre köps mat in från avstånd på både hundratals och tusentals mil som antingen redan produceras i vårt närområde eller skulle kunna produceras i vårt närområde. Anledningen stavas pengar eller om man så vill; en av kapitalismens fula nunor. Därutöver kanske vi borde avstå en viss del av utbudet om vi kände till den extrema miljöpåverkan som är förknippad med produktionen av vissa matprodukter.

Det går alltså transporter kors och tvärs över jordklotet utifrån hur den ekonomiska ekvationen ser ut. Miljön, att ta hand om planeten vi har förmånen att leva ihop med, är underordnad. Hur prioriteringen kan vara på detta sätt övergår mitt förstånd.

Om det finns utomjordingar som betraktar oss från rymden måste de antingen skratta gott eller se ut som frågetecken i ansiktet. Hur kan dessa jordlingar bete sig på detta sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.