Motivation

Ibland används begreppen yttre och inre motivation. Med yttre motivation menas att det behövs någon slags belöning i form av pengar, betyg, titel eller dylikt. Inre motivation, däremot, handlar om en drivkraft vi känner från vårt innersta. Den yttre motivation kan kopplas till fasaden som ska visas upp medan den inre motivationen inte bryr sig om huruvida någon ser på.

Jag tror att vissa aldrig petar i frågan om inre motivation utan låter den yttre diktera livet. Antingen saknas en medvetenhet om att det faktiskt finns en inre eller är den för jobbig att ta itu med så huvudet stoppas i sanden. Sedan finns det de som intresserar sig för den inre motivationen men inte bejakar den p.g.a. att det kan vara ett stort steg att ta och modet kanske inte finns i tillräcklig utsträckning.

Slutligen finns det de som följer sitt innersta väsen. När jag träffar människor som vandrar denna väg finns en självklarhet som är fantastisk att se. De präglas också av ett välmående. I dessa tider är dessa personer viktigare än någonsin eftersom i alltför många fall är telefonen och uppdateringen på sociala medier det viktigaste.

Vad är det egentligen som får dig att kliva ur sängen på morgonen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.