Vision

Under Teach for Swedens sommarinstitut togs porträttbilder att använda i sociala medier. Jag är ju vägrare av sociala medier, förutom denna blogg då förstås… Dessutom hade jag vid tillfället för fotografering en träningströja på mig så det blir lite smygreklam för ett företag verksamt i racketbranschen.

Teach for Sweden har en väldigt enkel vision: En dag ska alla barn kunna välja sin egen framtid. Undertexten är: En likvärdig skola där alla barn har samma möjligheter. För mig är detta inte floskelbingo vilket annars är fallet i 99 fall av 100 när företag formulerar sina visioner, missioner, värdegrunder och slogans. Varje dag går elever till skolan med vitt skilda förutsättningar. Att få vara en del av en organisation som vill ta itu med detta känns riktigt bra.

Jag är väldigt tacksam att ha fått möjligheten att gå in i lärarrollen via Teach for Sweden. Organisationen har sytt ihop ett paket som är bra för både samhälle, skola och individ. Det är tufft, inget snack om saken, men det är en behaglig trötthet som gör att man somnar gott på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.