So what, now what

Något jag alltid levt efter utan att jag tänkt på det är: gråt inte över spilld mjölk. Det som har hänt har hänt och tillhör det förgångna hur mycket vi än ältar det. Det går inte att skriva om historien. Ett ögonblick som passerats kan inte fås tillbaka och ringarna på vattnet har redan uppstått.

Inställningen betyder allt och i motgång brukar den skönjas utan spackel. Så mycket i livet kommer av att saker och ting tar någon slags vändning eller att man springer på en person. Helt plötsligt öppnas en helt ny värld. Men det gäller att vara öppen för möjligheterna och inte ha skygglapparna på utifrån en livshållning baserad på rädsla.

För att ta ett banalt exempel: En gång lyssnade jag på en föreläsning av Gunde Svan. När han var en aktiv tävlingsåkare inom längdskidor knöt han näven när han drog upp rullgardinen på tävlingsmorgonen och vädret var uselt. Han visste att halva fältet redan gett upp p.g.a. vad det dåliga vädret gjorde med sisun.

Jag vet att det ibland kan vara nattsvart av olika anledningar. Men det finns alltid ett val när det gäller hur vi förhåller oss till det som hänt och hur vi möter världen här och nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.