Sammankoppling

Så är då dagen kommen när jag blir 40 år. Jag blev gratulerad i sängen och dröjer mig kvar samtidigt som jag tänker tillbaka på hur mycket som hänt under dessa år. Tanken som slår mig är hur många ställen jag bott på:

Virserum, Umeå (regementet I20), Umeå (Böleäng), Umeå (Sofiehem), Mölndal, Cardiff (Wales), Göteborg, Södertälje, Varberg (Getterön), Varberg (Getterön igen), Varberg (Göingegården) och Varberg (Nygrannes).

Visst har det pirrat ibland men jag har aldrig känt någon rädsla, utan bara möjligheter, med att ge mig av till ett nytt ställe. Kommer att tänka på kontrasten när jag på fredagen tog gymnasiestudenten och på söndagen satte mig på nattåget 100 mil norrut till Umeå för att rycka in i lumpen. Ett annat minne är när jag packade hockeytrunken och åkte iväg till Cardiff ett halvår. Jag visste inte var jag skulle bo men universitet där jag skulle jobba hade ordnat boende. Mannen som mötte mig på flygplatsen meddelade att jag skulle bo ihop med tre tjejer… Därutöver kommer jag också ihåg känslan som slog mig när jag flyttade till Varberg: Här är jag hemma!

Är det inte konstigt hur livet tar vitt skilda vägar baserat på små tillfälligheter och val vi gör. Om jag hade tagit en snabbare dusch den där dagen så hade jag inte sprungit på den där personen som sedan ledde till ett jobb som sedan ledde till att jag flyttade som sedan ledde till… ja, ni förstår. Samtidigt har en sida börjat gro hos mig som inte tror att det handlar om tillfälligheter. Att vi alla är sammankopplade och att vissa saker och ting som sker är ”meant to be”, förutsatt att vi inte är rädda och kämpar emot då förstås. Jag är övertygad om att det finns något större än summan av alla organismer på jorden.

Filmen Matrix fångade mig omedelbart när jag såg den på bio en gång i tiden. På sistone har den blivit aktuell igen men av helt andra anledningar. Flum? Vem vet. Det jag i alla fall börjat känna starkt är att det finns ingen början och inget slut. Tidigare kunde jag fundera på hur universum skapades. Det gör jag inte längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.