Terminsslut

Så har då första terminen som lärare kommit till ända. Sista veckan har batterilampan blinkat konstant så det är skönt att nu gå på ledighet. Jag känner mig mör och i behov av att bara vara, d.v.s. ligga kvar en stund i sängen på morgonen, ta långfika, kanske läsa en bok o.s.v.

Helt ledig kommer jag inte bli. Jullovet är bara två veckor och inledningen av nästa termin behöver planeras. Därutöver har jag en universitetsuppgift som innebär litteraturläsning, reflekterande och skrivande av 3000 ord.

När jag ser tillbaka på terminen så började det hektiskt och rakt in i hetluften. Hektiskt har det sedan varit hela vägen även om jag blivit lite, lite varm i kläderna. Totalsituationen med universitetsstudierna på toppen av jobbet måndag till torsdag som högstadielärare i matematik, NO (fysik, kemi och biologi) samt teknik, inklusive mentorsskap för en årskurs 7, blir tuff. Men jag trivs som fisken i vattnet i klassrummet. Det är också roligt att planera lektioner. Men jag behöver hitta lite effektivare vägar fram när det gäller vissa moment för att hålla en bra balans i livet.

När jag tänker på skolan där jag jobbar blir jag glad. Eleverna är härliga personligheter och jag trivs riktigt bra med kollegorna. Alla är prestigelösa och hjälpsamma trots att samtliga går tungt, samtidigt som det finns humor och distans till en vardag som är både ansvarsfull och krävande.

Har du något du drömmer om? Något du längtar till? Kanske vet du inte just nu. Kanske längtar du bara bort? Varför inte bestämma att 2019 är året det händer? För som Einstein sa: ”Nothing happens until something moves.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.