Skövlingen

Brasilien har en ny regering. Denna ligger politiskt sett till höger och har dessutom mycket vänskapliga band med den amerikanske presidenten Trump. De genomför nu ett antal åtgärder såsom att lätta på vapenlagar, ta bort kulturdepartementet och privatisera en massa statliga bolag. Finns det något mjukt innanför dessa varelsers hårda skal? Jo det är klart det gör, men man undrar.

Amazonas regnskog finns till ca 60 % i Brasilien. Nu ska den nya regeringen skövla en areal motsvarande Frankrikes yta. Den nya jordbruksministern vill dessutom tillåta förbjudna cancerframkallande växtgifter. Man häpnar. Kapitalismen styr och ställer. Vi förstör det fantastiska jordklotet med rasande fart. Tänkandet och ansvaret för djur och natur, både här och nu samt kommande generationer, räcker inte längre än till nästippen.

Bara jag syns och tryggar min, och mina närmastes, ekonomi så skiter jag i resten. Så är den dominerande inställningen. Men det är dags att vakna upp. Vi är på ett sluttande plan, både med vad vi gör med jordklotet och med varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.