Tragedi och vädjan om hjälp

Nedanstående text kommer från min vän Krister som, tillsammans med sin fru Toril, vädjar om hjälp:

Onsdagen 23/1 hände något fruktansvärt, Alexa 14 år och Valentina 16 år såg sin mamma Francis och deras bror Julian 15 år gå genom isen och drunkna utanför Skutskär.

De kom till Sverige för cirka en månads sedan. De skulle börja sitt nya liv i Sverige tillsammans med vår vän Ricardo som var gift med Francis.

Familjen kommer från enkla förhållanden från staden Pererira i Colombia, där våld och kidnappning var en del av vardagen. Två bröder till Francis har dött, den ena blev mördad och den andra dog när han smugglade narkotika till Brasilien. Barnen har ingen pappa, mamman hade ensam vårdnad. Barnen har inget att återvända till i Colombia och de vill inget annat än att stanna i Sverige hos vår vän Ricardo. För tillfället bor de hemma hos oss.

Det oklart i dagsläget om barnen kommer att få stanna i Sverige eftersom deras mamma har dött (mamman var deras anknytning till Sverige).

Den situation som barnen har hamnat i är för oss helt ofattbar. För att underlätta deras fortsatta resa genom livet, vare sig den blir i Sverige eller i Colombia, skulle vi vara mycket tacksam om ni kan ge ett ekonomiskt bidrag. Ni kan Swisha till 0725-877809. Krister är också flickornas god man.

Pengarna kommer oavkortat gå till barnen för att underlätta deras fortsatta liv.

Snälla ni, sprid detta vidare till era vänner och bekanta och be gärna dem sprida det vidare. De behöver all hjälp de kan få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.