Bli lärare nu!

28 februari är det deadline för att söka till 2019 års program inom Teach for Sweden. Visionen är enkel: En dag ska alla barn kunna välja sin egen framtid.

De som antas till Teach for Swedens program börjar på allvar sin omsadling till lärare i form av ett sommarinstitut. Man kan säga att det är en lärarutbildning komprimerad, komprimerad. Därefter är det rakt in i hetluften till hösten. Du jobbar på en högstadieskola fyra dagar i veckan samtidigt som skolan släpper dig till studier en dag i veckan. Studierna sker med 75 % fart (vilket inkluderar praktik som du gör de övriga fyra dagarna) på distans mot ett universitet/högskola. Tre gånger varje termin besöker du högskolan för obligatoriska moment. Två år senare uppnår du en lärarexamen och kan ansöka om legitimation hos Skolverket.

Det blir alltså en symbios. Samhället, via den icke vinstdrivande organisationen Teach for Sweden, är i behov av lärare. Du bidrar med ditt fantastiska jag samt ämneskunskaper och livserfarenhet. Det du får tillbaka är en möjlighet att hjälpa ungdomar och bidra till ett godare samhälle, nya bekantskaper och ett nätverk i ryggen, en utbildning i pedagogik och ledarskap samt lön under tiden du sadlar om i din yrkesroll.

Arbetsförmedlingen har precis kommit med vilka yrken de ser brist på arbetskraft inom om fem år. Det är lärarbrist redan idag och säger prognosen att det kommer att se bättre ut om fem år? Skiter björnar i skogen?

Känner du att du har så mycket i dig men att du inte blomstrar på din nuvarande arbetsplats? Har du många strängar på din lyra? Vill du känna en meningsfullhet och vara en del av ett gott samhälle?

Du har ett par veckor på dig att fundera. Bli lärare nu (www.teachforsweden.se)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.