Gå och rösta!

Imorgon är det val till europaparlamentet. Det där som kallas europeiska unionen (EU) kan kännas långt borta. Kan vi ens namnge någon av de svenska parlamentsledamöterna? Men det spelar ingen roll, du ingår i det hav vi kallar världen och har därmed ett ansvar. Ansvaret tar du genom att lägga din röst.

Ett bra sätt att ”tvingas” ta ställning är att göra en så kallad valkompass. Bilden visar resultatet av min valkompass hos Sveriges Television (SVT). Resultatet liknar motsvarande test inför riksdagsvalet i höstas. Jag kommer att rösta på vänsterpartiet och valkompassen bekräftade vad jag redan visste.

Dessvärre diskuterar vi alltför sällan ideologier utan det blir lätt praktikaliteter och överenskommelser. Svensken gillar överlag ”mellanmjölk”, men frågan är om det inte är missförstådd tolerans som uttryck för egentlig rädsla.

Gå och rösta! Ta ställning. Om du inte vet, eller vill protestera mot hela etablissemanget; ligg inte hemma på soffan utan lägg i så fall en blank röst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.