Ärlighet

Förra veckan kom ett telefonsamtal från en mamma. Sonen hade öppnat bildörren i blåsigt väder och den hade smällt i bilen bredvid på parkeringen. Mamman tog regnumret och tog reda på att jag är ägare. Det blev en buckla och nu är händelsen överlämnad till försäkringsbolagen.

Hur många hade hört av sig vid en liknande situation? Moral är vad man gör när ingen ser på. Det hade varit så lätt att bara traska vidare. Särskilt när det är självrisk involverat, d.v.s. en kostnad för den som orsakade skadan. Jag bugar och lyfter på hatten.

Ärlighet varar längst heter ju uttrycket. Men det är ju enda vägen, allt annat leder bara till att man fördärvar sig själv och omgivningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.