Du får bestämma

Människosläktet hamnar ibland i fejd över de mest banala saker. Det är tydligen viktigt att få bestämma. Ibland lever vi också i tron om att vi är starka människor om vi bestämmer. Men ack så fel vi går. Det är en styrka att lyssna och förstå den andre.

Givetvis behöver vi säga ifrån om det handlar om något som är på riktigt, något av värde. Men handen på hjärtat så handlar det ju alltsomoftast om simpla saker som tycke och smak. Dessvärre kommer den fåniga prestigen ofta emellan.

Prova hur skönt det är att göra släppet och inte bry sig om det som faktiskt saknar betydelse. Säg ”Du får bestämma!” och lägg bort den fåniga prestigen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.