Sommarinstitutet – en vända tillbaka

Sedan i fredags har jag återvänt till Stensund folkhögskola utanför Trosa som del av det program inom Teach for Sweden jag genomgår. Vi är i nuläget ca 60 st från hela landet som för ett år sedan påbörjade ett specialsytt paket med jobb, lärarutbildning och ledarskapsutbildning. Nu är vi halvvägs. Vid den här tiden nästa år har vi förhoppningsvis ansökt om lärarlegitimation.

Imorgon är det dock dags att lämna sommarinstitutet. Sista dagen präglas av att vi tar emot de nya (62 st) som påbörjar sin resa mot lärarrollen och Teach for Swedens vision om att alla barn en dag ska kunna välja sin egen framtid. Sommarinstitutet kan ses som en lärarutbildning komprimerad, komprimerad och samtidigt en ledarskapsutbildning. För de nya är vistelsen nästan två veckor och de kommer att hinna uppleva massor. Jag kommer ihåg hur det själv kändes för ett år sedan vilket jag också bloggade om några gånger: 1, 2, 3, 4, 5 och 6.

Boendestandarden på Stensund är långt ifrån glamorös men läget vid havet är fantastiskt. Hur vi bor har dock ingen större betydelse. Det som har betydelse är det nätverk man ingår i och alla modiga människor man träffar som valt att ge sig in i lärarrollen och skolans värld. Komfortzonen? Den är inte i närheten. Men det är ju också då något verkligen händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.