Leva sida vid sida eller med varandra

Det är lätt hänt att två människor går in i Familjeföretaget AB. Man vet sina roller och hjulen snurrar utan någon större friktion varpå företagets delar med barn, jobb, hus, bilar, fritidsaktiviteter, resor etc. upprätthålls. Dessvärre lever de två människorna sida vid sida och inte med varandra. De springer i ekorrhjulet utan något själsligt djup. Däremot är det praktiskt och dessutom i linje med normen i samhället och fasaden som man gärna vill visa upp.

Ibland träffas två själsfränder, kanske redan i tonåren, och håller ihop hela livet. Det är lika fantastiskt varje gång.

Ibland träffas två personer och håller ihop hela livet. Det går lite i vågor men åren går med både glädjestunder och sorg.

Ibland träffas två personer och någon gång längs med resan väljer den ena, eller båda, att ge sig av på en annan stig. Det kan handla om en medvetenhet, en kallelse, som inte går att stå emot längre. Då blir det ofta jobbigt men samtidigt är det givetvis en gåva. Man står själv på en klippkant intill ett mäktigt och brusande hav. Oavsett din bakgrund, född med silversked i mun eller i rännstenen, står du där fylld av rädsla och utan möjlighet till hjälp. Livet bankar på och du har ett val att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.