Från kamel till lejon till barn

Nietzsche har jag ännu inte läst. Men jag vet att han skriver om förvandlingarna; från kamel till lejon och från lejon till barn.

Vad innebär detta? Det första steget, från kamel till lejon, innebär att gå i strid mot slentrianen och att vara kuvad under villkor som inte kommer från djupet av en själv. Man säger helt enkelt att det är nog nu. Se det som att du lämnar karavanen och möter lejonet.

Det andra steget, från lejon till barn, handlar om att nå ett tillstånd av lekande nyfikenhet. Man blir då åter ett barn där man lever i ett flöde. Livet kontrolleras inte utan saker och ting händer av sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.