Passiv aggressivitet

Passiv aggressivitet. Smaka på den. Ett uttryck jag gillar. Det beskriver svensken på ett träffande sätt tycker jag.

Vi är ju stängda av oss vilket leder till att säkerhetsventilen öppnar och släpper ut ångan via diverse kanaler. Det finns en aggressivitet som kommer ut när vi t.ex. är anonyma på nätet eller sitter skyddade i bilen och bankar på tutan.

Stiger trycket på insidan är det dags att göra något. Det går givetvis att montera olika slags säkerhetsventiler som gör att man undviker problemet och t.ex. flyr till gymmet. Men det enda rätta är förstås att göra något åt passiviteten som ju är ett uttryck för rädsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.