Livet är som en Spotifylista

Ett par av eleverna jag undervisar i matematik beklagade sig över att räkna uppgifter i boken. Det är tydligen tråkigt. Då kom jag att tänka på en teckning som sitter i skolan. Tydligen är den gjord av en elev som gick på skolan för ett antal år sedan. Budskapet i teckningen är:

”Livet är som en Spotify-lista; Det måste finnas dåliga låtar för att de bra låtarna ska bli bättre.”

Så jag inledde dagens mattelektion med att visa teckningen och så hade vi ett samtal kring innebörden. Mitt budskap är att eleverna behöver traggla med matteuppgifter som kan upplevas vara tråkiga. Dels kommer det de lär sig att vara värdefullt i framtiden. Men framförallt kan man inte sätta värde på roliga saker om man inte ibland upplever tråkighet.

Utan sorg finns ingen glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.