Det hägrande rosa molnet

Alltför ofta fastnar vi i antingen dåtid eller framtid. Det är lätt hänt att vi tänker att om jag bara gör ditten och datten kommer himmelriket att öppna sig. Alternativt är vi fast i dåtiden och ältar varför vi inte gjorde si eller så.

Dessvärre kommer inte allt att bli fantastiskt om vi bara gör A och B. Det är en hägring, en illusion. Lika lite hade allt varit bra om jag bara gjort valet X istället för Y den där kvällen för ett halvår sedan. Lever man med dessa tankar innebär det att ens liv bygger på illusioner.

Om vi har en osund relation eller arbetssituation måste vi göra något åt det. Men vi ska inte tro att allt blir paradiset om jag bara lyckas få det där jobbet eller att det hade slagit gnistor om en evig kärleksrelation om jag bara sagt si istället för så till den andre den där kvällen.

Det enda som är på riktigt är nuet. Detta, i kombination med fokus på det inre livet, det själsliga livet, snarare än yttre attribut, är enda vägen till ett liv i harmoni. Naturen kommer att se till att vi hamnar rätt, förr eller senare, om vi är öppna för det. Enda hindret är rädslan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.