Magda Gad

Magda Gad beskrivs ibland som krigskorrespondent. Jag läser en del av det hon skriver och imponeras. Hon är ute i världen, på platser de flesta av oss aldrig skulle få för oss att besöka, och utgör megafon så att övriga världen kan få reda på det som försiggår.

Varför gillar jag Magda Gad så mycket? Bara hennes mod är skäl nog. Men det finns något annat som tilltalar mig än mer. Hon förmedlar en bild som varken är hjärntvättad eller retuscherad. Den är varken PK-anpassad eller bas för att göra karriär. Här följer ett utdrag (artikel):

Bashar al-Assad har aldrig velat ha något sunniislamistiskt kalifat. Många som gick med i IS värvades under krigsstarten av just videos där al-Assads regeringsstyrkor stred mot beväpnade islamistiska grupperingar som har som mål att Syrien ska styras med sharia.

Dessa grupperingar beskrevs i väst som ”moderata rebeller” och eftersom de är i opposition mot al-Assad som något positivt, då al-Assads etikett är diktator.

Den islamistiska oppositionen beväpnades och finansierades av USA med andra västländer och Gulfstater. Wall Street Journal har avslöjat att även Israel har bistått sunniislamistiska miliser.

Sverige gav också bidrag till en styrka som verkade som shariapolis.

Västvärlden är lättledd via diverse medier som förmedlar en bild av USA som den gode och Ryssland som den onde. Till stora delar är västvärldens medier en dörrmatta åt USA som styr och ställer.

Det är emellertid vårt ansvar som individer att inte med hull och hår svälja det vi får till oss. Ansvaret åligger oss att skrapa på lacken och ta reda på vad som faktiskt pågår. Olika krafter och agendor vill förmedla en viss bild p.g.a. en underliggande drivkraft som kan variera. Det finns fler nyhetskanaler/media än de amerikanska, förlåt, svenska menar jag såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.