Själv men inte ensam

Du kan vara i ett förhållande, sammanboende, och ha fullt med bekantskaper samt aktiviteter i tid och otid. Ändå känner du dig ensam. Du känner inte en samhörighet. Frekvensen du svänger på är inte samma som hos din partner.

Men du kan också vara själv. Det känns rätt just nu helt enkelt. Samtidigt känner du dig starkare än någonsin och inte alls ensam. Du är på en stig som du inte vet vart den leder, men du vet att du är på rätt stig.

Einstein sa ungefär såhär: Försök inte bli en framgångsmänniska, försök hellre bli en värdemänniska. De goda värdena i livet har inget att göra med utseende, inkomst, titel eller dylikt. Värdena uppenbarar sig via vem man är, inte vad man har.

Inga yttre attribut i världen kan bota ensamheten. Vi kan tillfälligt fly genom de yttre attributen men till syvende och sist är det bara en välmående själ som är den rätta vägen. En genuin insida, full av goda värden, istället för en jakt efter en utsida är enda vägen till ett liv utan ekande ensamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.