”Allting är så roligt”

Den här bloggen har delvis ett ganska allvarsamt tema. I mångt och mycket handlar den om att ta ansvar för allt och alla. Till att börja med ansvaret att förverkliga dig själv. För att kunna göra detta måste du älska dig själv. Det handlar inte om egoism utan om att lära känna dig själv och bygga upp kärleken till dig själv innan du riktar blicken utåt.

Men bloggens existens vilar på två sidors villkor. Allvarsamheten står i förbindelse med glädjen, hoppet och möjligheterna. Det lite klyschiga uttrycket ”livet är en fest” symboliserar en betraktelse som innefattar allt det goda i livet. Dock gillar jag ”livet är ett knytkalas” bättre. På så vis blir det tydligt att det åligger oss alla ett ansvar att ta med oss något till festen/kalaset. Vi bjuder världen på oss själva. Det räcker. Vi är inte beståndsdelar i världen utan världen finns i oss.

Wilma (dottern) slog ut med händerna när hon var liten och sa några för mig bevingade ord:

Allting är så roligt

Livet är fullt av fantastiska möjligheter, inte plikter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.