Det kom ett samtal

… från en journalist igår. Det gällde reaktor 1 vid Ringhals kärnkraftverk. Personen ifråga ringde just mig p.g.a. min gamla yrkesroll. Kärnkraften har blossat upp återigen som en politisk fråga och jag kan bara konstatera att vindarna vänder fort.

Mer specifikt gällde det en rapport avseende Ringhals 1 som journalisten påstod sig ha kommit över. När jag frågade om detta, med anledning av att rapporten är hemlig, fick jag såklart inget klargörande svar… Är det den rapport jag utgår från att journalistens frågor gäller så förstår jag både intresset och varför jag blev uppringd (mitt namn är ett av de som står på framsidan). Dessutom hade journalisten koll på att jag inte längre jobbade kvar på Ringhals/Vattenfall.

Till att börja med gjorde jag det klassiska i en sådan här situation. Bad om att få numret till vederbörande för att sedan ringa upp. På så vis kan man kolla upp att personen är den som den utger sig för att vara. Dessutom är det alltid bra att själv ringa upp eftersom det då finns en möjlighet att en bluff kan avslöjas genom att man hamnar på något tokigt ställe.

Jag ska villigt erkänna att det kom en lockande tanke att anonymt kunna medverka till en saklig debatt med långa inlägg snarare än klatschiga one liners som är temat för merparten av media av idag. Men i djupet av mig själv är det fel att föra den här typen av samtal. Jag framförde detta och att jag således inte har några kommentarer.

Tankarna kan attackera från olika håll och kanter men följ ditt hjärta/magkänsla/intuition så vill det gärna bli bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.