Du är inte din prestation

När jag blickar ut omkring mig ser jag alldeles för mycket psykisk ohälsa. Det är hemskt att det ska behöva vara på det sättet. Vad beror det på?

Visst kan vi ha svårt att veta vad vi ska göra med vår frihet och vår stund på jorden. Förr i tiden kanske livet var mer utstakat och det fanns en mening från början till slut kopplat till överlevnad. Självförverkligande kan bli en börda istället för en möjlighet.

Men det jag framförallt ser är att människor dras ner av det ständiga kravet på prestation. Presterar du inte så är du inte någon. Antingen är du inte en vinnare i livets tävlan, och knäcks av detta, eller är du en så kallad vinnare men knäcks av pressen under resans gång.

Hur skulle det vara om vi bara fick vara och inte bedömde varandra utefter prestation? Du är du. Du är inte din prestation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.