Nörden

Jag sprang på någon på padelbanan. Personen ifråga beskrev sig som en nörd när det gäller padel. I det här fallet innebar det att matcher och instruktionsvideor på nätet studeras samt att hjälp tas av professionella tränare för att utveckla sitt eget spel. Detta ”trots” att man bara är en glad amatör.

Jag blev så glad när jag hörde berättelsen. Själv är jag likadan. Jag har börjat kolla instruktionsvideor och matcher med de bästa i världen. Sedan står jag och svingar racketen i vardagsrummet…

Sedan länge har jag gjort samma sak inom golfen. Jag har gett mig f-n på att jag en vacker dag ska behärska sporten och slå bollen ungefär som idén är före genomförandet. Därför åker jag ibland till golfhallen och spelar in mig själv för att därefter analysera i slow motion. Stundtals har jag tagit hjälp av tränare också. Mina kunskaper om golfsvingen är relativt höga, men jag har ännu inte lyckats omsätta det till egen praktik.

Men vad spelar det för roll? Sökandet är inspirerande och levande. Det är vägen som är det som har betydelse. Att en vår- eller sommarkväll åka ut till övningsfältet och öva en stund är ren och skär harmoni. Livet helt enkelt.

Det handlar inte om prestation. Vi har nog med prestationssamhälle och allt dåligt det medför. Det handlar om något helt annat, nämligen människans inneboende lekande nyfikenhet. Den finns hos barnet och om det vill sig riktigt väl i livet blir vi barn på nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.