Rädslan för att dö

I grund och botten finns bara två känslor eller sinnestillstånd: kärlek och rädsla. Det är förståeligt att vi känner en rädsla för att dö. Men vi lever inte till fullo om vi känner rädslor, inklusive rädslan för att dö.

Rädslan hindrar ljuset från att strömma oavbrutet genom oss. Den förminskar oss och hindrar oss från att bli vårt innersta väsen och vara vårt bästa jag. Kärleken till livet kan aldrig bli fullkomlig om rädslan att dö är närvarande. Rädslan blir som ett svart hål och från svarta hål säger rymdfysikerna att ljuset inte orkar ta sig ut. Den mörka materien har så stor kraft, via gravitationen, att ljuset hålls kvar.

Det handlar inte om att klättra uppför bergsväggar utan skyddsutrustning. I så fall är det tal om något annat. Det handlar om att älska livet istället för att vara rädd för att dö.

Jag är inte rädd för att dö. Om stunden är kommen så är stunden kommen. Någon ångest har jag inte. Livet är fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.