Att älska eller vara älskad

Om du måste välja bara det ena: Skulle du älska eller vara älskad?

Nå, vad väljer du?

Du måste välja. Vilket blir det? Fortsätt inte läsa förrän du valt.

Jag skulle kunna gå genom livet utan att vara älskad av någon annan. Varför? För att jag älskar mig själv. Det räcker. Jag är fortfarande fullt ut en levande människa.

Men att älska en annan människa, att utan glasögon se den andres skönhet, är något oerhört. Nakenheten och kraften som finns i att älska. Tänk på obesvarad kärlek. All smärta du upplever. Trots sorgen finns det ingen möjlighet att jag vill vara utan detta. Livet är en vågrörelse. Att inte älska är att leva livet som ett rakt streck, som en halvdöd människa.

Att älska eller vara älskad. För mig är det en avgrundslik skillnad mellan dessa två och valet blir självklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.