Våga stanna på platån

Magnus och jag anmälde oss till något som heter svenska padelcupen. Idén är att lag från hela Sverige möter varandra i olika klasser. Vi har haft motståndare från Lerum, Mölndal, Göteborg, Linköping och Uddevalla. Ibland har vi spelat hemma, ibland borta. Nu har vi lyckats ta oss fram till Sverigefinalen i Helsingborg där det blir kvartsfinaler, semifinaler och final i respektive klass.

De tre första omgångarna gick relativt lätt. I fjärde omgången blev det tuffare med förlust av det inledande setet. Därefter började motståndarna med att bryta vår serve direkt i andra set. Då såg det mörkt ut eftersom matcherna spelas i bäst av tre set. Men vi vann samtliga game därifrån och således matchen i tre set.

I femte omgången förlorade vi återigen första set. I andra set tappade vi en 5-1-ledning till 5-4 men lyckades då bryta motståndarnas serve och tog därmed hem setet med 6-4. Tredje set vanns sedan relativt komfortabelt även om det var jämna game hela vägen.

Hur matcherna kan svänga så brutalt från underläge till vinst är en liten gåta. Vi gjorde bara mindre förändringar i spelstrategin samtidigt som motståndarna började missa lite mer. Det räckte. Dock slutade vi aldrig att tro på att vi har det i oss. Vi fick aldrig för oss att prova något helt nytt spelsätt.

I livet kommer vi ibland till en platå. Det kan kännas som att man trampar vatten och inget händer. Men lugn. Om du innerst inne vet att det är rätt så ska du inte lämna platån. Våga känna rädslan och bemästra den. Gör inte en förändring bara för förändringens skull. Tålamod. Utan att du förstår varför så träffar plötsligt solens strålar ditt ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.