Nöj dig bara med det bästa

Ibland i livet behöver vi kompromissa. T.ex. kanske tapetvalet blir annorlunda när vi bor ihop med någon jämfört med om vi bor själva. Men när det gäller det som har betydelse i livet ska vi aldrig kompromissa. Där ska vi bara nöja oss med det bästa.

Det bästa handlar inte om någon förmåga eller kapacitet. Inte heller handlar det om det mest fotogeniska enligt rådande norm eller det mest ekonomiska. Betydelsen av det bästa är att göra det rätta. Till 100 %. Inte 99 %. Det som känns rätt från topp till tå helt enkelt.

Rädslor upplever vi ofta som jobbiga och dessa kan få oss att fly genom att ta en genväg och göra ett val som kan upplevas skönt i stunden. Men det är en bedräglig känsla. Ungefär som när det blir varmt när vi kissar på oss men snart blir det kallt och jobbigt. Det bästa tar tid och kräver tålamod. Vi ska göra våra val baserat på kärlek. Då nöjer vi oss också bara med det bästa, d.v.s. det rätta, utan att vi tänker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.