Ta herravälde över dina tankar

Älta inte det förflutna och grubbla inte över framtiden. Oro tär på oss. Du behöver helt sonika agera grindvakt och vara herre över dina tankar till 100 %. Varje gång du släpper in en negativ tanke kastar du bort en del av ditt liv. Notera dock att det inte är en negativ tanke att t.ex. känna sorg. Däremot är det en negativ tanke att vara missunnsam mot en annan människa för att ta ett exempel.

Tyvärr råder hos de flesta av oss en obalans mellan känsla och tanke. Vi lever våra liv som undersåtar till hjärnan istället för hjärtat. Hjärnan borde vara ett stödhjul till hjärtat som är ledstjärnan hos sanna människor. För den så viktiga reflektionen behövs emellertid just hjärnan. Då behöver vi ta oss tid och använda hjärnan för att processa tankar.

Två personer kan förhålla sig diametralt olika till samma händelse. Den ena gråter över spilld mjölk och ser misstag. Den andra ser bara lektioner och möjligheter att växa. Den ena tänker i termer av begränsningar, den andra tänker i termer av oändlig potential. Den ena tänker att främlingen är farlig, den andra ser nyfiket en fantastisk människa.

Ta kontroll över dina tankar. Ägna dem åt reflektion över ditt liv och åt drömmar. Fantasier tenderar att bli verklighet om engagemanget finns där. Livet är vackert och det finns en oändlig potential. Din livskvalitet är ingen slump utan beror på kvaliteten på dina tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.