Du är skatten

Om jag bara tar mig dit eller dit kommer skatten i livet att uppenbara sig. Tror vi. Kanske jobbar vi på ett sätt så att livet upplevs som stressfullt. Kanske åker vi på resor till olika platser på jordklotet för att ”komma bort”. Kanske springer vi på gymmet för att ”rensa tankarna”. Kanske fyller vi helgerna med olika aktiviteter för att det är vad man förväntas göra inom ”framgångsnormen”.

Någon sådan skatt finns emellertid inte. Den är i så fall bara en hägring. Den finns inte där. Hur mycket vi än försöker så finns den helt enkelt inte där. Bakom en dörr uppenbarar sig nästa. Det tar aldrig slut. Skatten finns inte i VD-rummet, Karibien, magrutorna eller antalet i bekantskapskretsen.

Du är skatten. Skatten finns inom oss. Det är en ynnest att få möjlighet att utforska sig själv. Att ge sig in i vrår i sig själv som man inte ens visste fanns. I detta ligger också hur vi väljer att betrakta världen. Lever vi varje ögonblick eller rusar vi fram och missar diamanterna mitt framför ögonen? Ser vi oss själva i världen eller ser vi världen i oss?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.