Kapitalism vs humanism

Nyligen inträffade ju en jätteexplosion i Beiruts huvudstad. Jag som är gammalmodig av mig läser en del text-TV. Titta på bilden som visar startsidan för text-TV. Högst upp står en rubrik om Sveriges ekonomi i form av att bruttonationalprodukten (BNP) har rasat. Längre ner står en rubrik om att 300 000 människor har blivit hemlösa efter explosionen.

Slutsats: Ekonomi är viktigare än humanism. Det kapitalistiska systemet övertriumferar omtanken om varandra. Vi ser detta på olika sätt i världen dagligen. T.ex. skövlar och bränner markägare i Brasilien ner Amazonas regnskog eftersom marken då kan användas till något som inbringar mer pengar. Kapitalism vs ekologi. Pengar vs miljontals levande organismers existens och samspel. Vi talar dessutom om jordens lungor.

Människan prioriterar papperslappar med siffror på (läs sedlar) samt ettor och nollor på ett bankkonto jämfört med medmänniskor, djur och natur.

Ta en promenad i skogen. Långsamt. Se dig omkring. Se på riktigt. Lyssna. Lyssna på riktigt. Hälsa på den du möter. Bjud på ett leende. Ta nu fram kontokortet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.