Astrologi

Astrologi ska inte blandas ihop med astronomi. Astronomi är vetenskapen om universum ur ett fysikaliskt perspektiv. Dels hämtas och analyseras data, dels görs försök att förklara företeelser och förutse fenomen. Ordet astrologi betyder läran om stjärnorna. Men astrologi är inte någon naturvetenskap.

Naturvetenskap tar sitt ursprung i delarna. Ju mer vi zoomar in och förmår betrakta detaljer desto mer tror vi att vi förstår. Astronomi bygger på logik, data och analys. Astrologi, däremot, tar sitt ursprung i helheten, att vi alla är ett. Allting, världsalltet, är sammanbundet. Inget är frikopplat.

Inom astrologin finns horoskop som är indelat i de tolv stjärntecknen. Beroende på när man är född tillhör man ett stjärntecken. Baserat på att allting är ett så är en människas öde sammanlänkat med stjärnornas rörelser. För respektive stjärntecken finns personlighetsbeskrivningar. Det är inte så att dessa är så vagt skrivna att samtliga passar in på alla människor. Läs din egen beskrivning!

Med tanke på att jag är född 30 november tillhör jag stjärntecknet Skytten. Men egentligen kanske jag är Skorpion. Gränsen går nämligen åtta dagar tidigare (22 november) och jag föddes med kejsarsnitt tre veckor ”försenat”.

Med tanke på att födas kommer vi osökt in på begreppet tid. När föddes jag? När jag kom ut från min mammas kropp? När ägget och spermien möttes? När mina föräldrar träffades? När mina föräldrar föddes? Det tar aldrig slut. Människan har istället bestämt sig för en konvention som ger betydelsen av ordet födsel. Men om tanken tillåts vara fri kanske betraktelsen blir annorlunda. Kanske har jag aldrig fötts. Kanske har jag alltid funnits. Kanske är frågeställningen om födsel (och även om tid?) feltänkt och absurd. Vad vet jag? Däremot kan man ana/känna något…

Astrologi var förr flum för mig. Det är det inte längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.