Ägna dig åt det du älskar att göra

Ponera att vi tar bort pengar ur ekvationen. Vad skulle du ägna dig åt om pengar inte fanns med i livsbilden? Vad älskar du att göra? Vad längtar du efter? När tappar du tid och rum? När är du ett med världsflödet?

Om pengar är det viktigaste kommer du ägna ditt liv åt att kasta bort det. Du kommer att göra saker du inte gillar och fortsätta livet på så vis, alltså fortsätta göra saker du inte gillar. Det är dumt. Det är verkligen jättedumt. Dessutom kommer barnen att ”inspireras” till att fortsätta samma bana. Bättre då med ett kort liv som ägnas åt det du älskar än ett långt som ägnas åt något du inte gillar såsom Alan Watts så pricksäkert fångar.

På sikt kan du bli grym på det du ger dig in på. Då kommer också pengarna att ramla in om du ändock har en viss ekonomisk strävan.

Ställ dig frågan: vad längtar du efter? Gör då det och glöm pengarna. Jag lovar att du inte ligger i rännstenen om ett halvår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.