Bokläsande

Jag är inne i en period med mycket bokläsande. Det blir en hel del som i någon form handlar om det själsliga/andliga/spirituella och livets existentiella frågor. Jag kan riktigt längta efter att slå mig ner i soffan och fortsätta sluka den bok jag är inne i.

De som känner mig vet att jag är kritisk till hur samhället har svalt digitaliseringen med hull och hår. Jag tycker vi i alldeles för låg utsträckning frågar oss själva vad maskinerna med de blinkande skärmarna gör med oss som människor. Kontrasten kunde inte vara större jämfört med att läsa en bok. Stillheten, tolkningen och fantasin.

Jag har under mina 42 år läst relativt lite. Om jag bortser från de senaste åren så är mitt enda bokminne J.R.R. Tolkiens trilogi Sagan om ringen som jag läste när jag gjorde lumpen samt Flyga drake av Khaled Hosseini. Känns lite märkligt att jag inte läst fler böcker.

En bok är en skatt. Böcker går alldeles utmärkt att skaffa begagnade men även nya böcker kostar inte många slantar. De förbrukas inte utan ger nya upplevelser när man läser dem några år senare. Kontrasten mot konsumtionssamhället kunde inte vara större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.