Du har kraften

It’s an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us; it binds the galaxy together.

Så introducerade Obi-Wan Kenobi ”Kraften” för Luke Skywalker i Star Wars. Det finns flera citat:

Feel the force, Luke.

May the force be with you.

Man skulle alltså kunna beskriva världen som ett energifält. Att energin strömmar igenom oss alla och att vi vibrerar med en viss frekvens. På så vis är vi inte ett objekt, d.v.s. en punkt i universum, utan ett subjekt, d.v.s. vi står i förbindelse med allt och alla och har allt inom oss. Faktum är att kvantfysiken, till skillnad från den klassiska fysiken/mekaniken, beskriver saker och ting som vågrörelser. Experiment har då visat att en partikel måste ha befunnit sig på två platser samtidigt. Svårsmält? Kanske. Men hoppfullt att naturvetenskapen och filosofin faktiskt möts.

Har du någonsin känt dig iakttagen och vänt dig om för att se en människa titta på dig? Söker man bevis finns studier som visar på positiva effekter för människor som andra ber för. Själv såg jag dokumentärfilmen ”I am” där följande experiment utspelade sig: En person sitter med en skål med youghurt framför sig. I youghurten stoppas ett mätinstrument ned som kopplas till en visare som åskådliggör någon slags storhet i youghurtkulturen, t.ex. elektrisk ledningsförmåga. Personen ifråga har ingen fysiskt kontakt med youghurten. Bilder visas för personen, bilder som väcker känslor hos personen. Det som nu händer är häpnadsväckande. Visarinstrumentet gör kraftiga utslag. Youghurtkulturen, d.v.s. organismerna i youghurten, reagerar på människans känsloläge. En människa som sitter en halvmeter bort.

Utifrån ovanstående betraktelse av världen som energifält skulle man kunna forma sin egen tro på Gud. Om man vill. Om man vill tro.

Du är inte ett offer för hur världen ser ut. Världen finns inom dig. Därmed har du oändliga möjligheter att forma världen. Använd kraften inom dig. Du har allt du behöver. Eller rättare sagt; du är allt och allt är du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.