Att verka

När dagen är slut vill jag vara trött. Inte trött p.g.a. att det finns ett motstånd i livet utan en behaglig trötthet för att jag uträttat ett gott dagsverke. Jag vill uppleva en meningsfullhet och känna livet tillsammans, inte som ett objekt sida vid sida.

Att verka innebär att dyka ner i gyttjan och bli smutsig under naglarna, om än inte alltid bokstavligt talat. När man verkar tjänar man andra, lägger manken till, ger av sig själv, visar sig sårbar och blottar sig.

Ibland uppstår det friktion när man verkar. Att vara tolerant är något väsensskilt jämfört med att aldrig titta bort utan istället gå i bräschen för vad som rätt och kämpa mot orättvisor. I slutet av dagen är det våra val som definierar oss som människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.