Tillbaka med nya ögon

Har du någonsin läst samma bok två gånger? Inte? Inte jag heller… Men jag har hört från flera håll hur upplevelsen kan förändras när man läser en bok för andra gången. Vatten har runnit under broarna och vi betraktar världen på ett annat sätt.

Ibland i livet behöver vi ge oss ut på en resa för att därefter komma tillbaka igen. Just där och då vet vi inte att vi kommer att komma tillbaka igen. Vi känner en dragningskraft som tar oss ut på en vandring som kan verka skrämmande. Något i djupet av oss själva driver oss framåt. Sedan är det något som för oss tillbaka.

Ibland kan det dyka upp en känsla av nederlag vid en tillbakagång. Men vi ska inte låta oss styras av rädsla. När vi kommer tillbaka gör vi det med andra ögon och kanske t.o.m. med ett helt annat förhållningssätt till livet och världen. Vägen är målet och målet är vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.